Press "Enter" to skip to content

Активирайте чакрите с правилна медитация за здраве и спокойствие – продължение

Чрез медитация върху чакрите може да се постигне вътрешен мир, да се подобри здравето и настроението

чакри Продължаваме подробно с останалите четири чакри.

4. Четвъртата чакра е свързана със сърцето. Медитацията върху нея е въобразяване на зеления цвят и стимулира любовта. Тя лекува цялото тяло. Човек се учи да обича себе си и така по-лесно идва и любовта към другите. И понеже всичко в живота произлиза от сърцето,
медитацията може да започне тъкмо от сърдечната чакра и зеления цвят.

Цветът на дрехите въздейства на съзнанието. Ако си почервенял от яд или страх и си пред дилемата „бягство или бой“, не е желателно да се обличаш в червени дрехи, защото ще усилиш този ефект. Противодействието със зелено от сърцето помага да се потуши гневът.

Зеленото може да се прелее и към жълтото на слънчевия сплит, а после да се придвижи и към оранжевата и червената чакра.

5. Петата чакра е в гърлото – център, чрез който общуваш и формулираш преценките си за другите. Той управлява белите дробове, трахеята и гласните струни. Гневът възпламенява, но като се освободиш от него, идва любовта. Ако се чувстваш неразбран, медитираш върху синия цвят. Ако проблемът е в сексуалните отношения, добави оранжево. Ако се налага да кажеш някому неприятна истина, към синьото прелей и зелено от сърдечната чакра. Така ще му спестиш своята жестокост, а и ще пощадиш себе си. Затрудненията в петата чакра може да са от страх да кажеш своята истина и от стремежа да се харесаш.

6. Шестата чакра е третото око в средата на челото. Чрез нея впрягаш и управляваш вътрешната си енергия. Медитацията върху третото око и цвета му – индиго, контролира начина, по които човек си представя света. Понеже чакрата се проявява в хипофизата, тя управлява долния дял на мозъка и нервната система. Тя е окото на съзнанието и контролира всички нахлуващи и кръжащи мисли.

7. Седмата или теменната чакра е с най-висока честота на вибрация, тъй като виолетовото трепти най-бързо от цветовете. Казано е: види ли виолетовия пламък, човек е в пълна хармония с Божествената сила. Поради това за одухотворяване на някоя от по-ниските чакри при медитация се добавя и виолетов цвят.

Leave a Reply

%d bloggers like this: