Press "Enter" to skip to content

Акупунктурата помага за лечение на сезонните алергии

Алтернативната медицина предлага нетрадиционни, но работещи методи при сезонна алергия

Ако вземете мерки навреме, ще си спестите доста неприятности. Затова освен посещението при алерголог, може да планувате и няколко сеанса при специалист по акупунктура.

Може би прекарвате по-дълго време затворен у дома заради сезонна алергия. Трябва да имате много търпение и освен това е необходимо да се запасите със система за филтрация на въздуха, която ще облекчи протичането на алергията. Хубаво е да се обърнете и към специалист по акупунктура. Принципите на тази древна техника се състоят в стимулиране на точки върху повърхността на тялото, което предизвиква вътрешна реакция. В този случай лечението ще влияе на имунната система.

Въпреки че много нетрадиционни видове лечения могат да са ефективни, алергологът Мариана Фриери от медицинския университет в Ист Медоу, щата Ню Йорк, предупреждава, че природен не винаги означава безопасен. Тя отбелязва, че не бива едновременно да се прилагат природни методи и традиционна медицина без консултация с лекар. Д-р Фриери съветва, ако вземате антихистаминов препарат паралелно с природни вещества с антихистаминов ефект, можете да повишите антихистаминната дейност, което да доведе до сериозни проблеми, пише вестник „Феномен“.

Освен това лекарите предупреждават, че ако имате умерена или лека алергия, не трябва да прибягвате до самолечение дори с помощта на природни средства без лекарска консултация. Ако сте решили да използвате алтернативни методи на лечение и при това получите позитивен резултат, лечението трябва да започне преди появата на симптомите – идеалното време за това е три седмици преди сезона на алергиите

Leave a Reply

%d bloggers like this: