Press "Enter" to skip to content

Божествени отпечатъци намериха в Индия

В малкото индийско селце Писка Нагри, намиращо се недалеч от град Ранчи (щата Джаркханд) екип геолози начело с Нитиш Приядарши изучават доста едри отпечатъци върху камък, които местните смятат за следи от слезлите от небесата богове

 

божествени отпечатъци

Отпечатъците приличат на следи от подметките на сандали, каквито носели жителите на този регион преди хиляди години. Размерът на единия чифт е 26 см дължина и 13 см ширина, а на другия – съответно 25×11. Според индийската митология боговете Рама и Лакшмана прекарали по тези места известно време в търсене на Сита – жената на Рама.

Приядарши казва, че отпечатъците са открити върху гранит, т.е. те по-вероятно са били изсечени, отколкото отпечатани в тази твърда скала.

„Може би са ги направили ръчно местните жители – като спомен за необичайните гости. На един и същи камък открихме отпечатъци от стъпала и изображения на летящи обекти – само че от различни страни. Може би са били направени, за да разкажат как двамата богове са пристигнали на това място с летящ обект“, обяснява Приядарши.

Засега не е установена възрастта на отпечатъците. Съдейки по атмосферните влияния, на които е бил подложен камъкът, откакто върху него са се появили загадъчните знаци, възрастта им вероятно е хиляди години.

Leave a Reply

%d bloggers like this: