Press "Enter" to skip to content

Винаги има време за още една порция здравословна храна

Ако предположим, че сте заредили дома си с пресни, хубави и здравословни храни, то едва ли ще е трудно да приготвите и здравословно меню

Нямате време? Винаги трябва да намирате време за вашето здраве и това на вашите близки. Разковничето е в това да сте търпеливи и да променяте начина си на живот малко по малко.

Дебелите и болни хора не закусват!

Денят е прекрасен след като сте закусили така, както здравословното хранене го изисква. Тогава защо пропускаме да закусим и да се чувстваме добре, а вместо това пием кафе, ядем шоколадови десерти в автобуса напът за работа или още по-лошо – изобщо не закусваме? Причината – или по-точното оправданието – е позната: липсата на време.

Ето няколко прости съвета, които могат да ви помогнат сутрин:

– Събудете се петнадесет минути по-рано от обикновено, за да започнете добре деня. Един мъдрец е казал: „Ако изгубите един час сутринта, ще го гоните
цял ден.“ В допълнение бих казала следното: една минута сутрин ще ви донесе полза за цял ден.

– Пригответе закуската преди да си легнете. Например: дръжте малко нарязан плод (ягоди, праскови, манго или банан) в подходящ съд и го сложете в хладилника. Сутринта прибавете чаша кисело мляко или варено прясно мляко към плодовете и ги смесете набързо! Или увийте в тънка царевична питка остатъци от зеленчуци, ориз или салата и я сложете в хладилника за сутринта.

– Ако все пак нямате време, направете своя избор между купичка кисело мляко и овесени ядки, геврек, кексче, хляб с фъстъчено масло, кракери от пълнозърнесто брашно, нискомаслено сирене, сушени смокини, твърдо сварени яйца, оризови кексчета, зеленчуков сок с ниско съдържание на натрий, и плодов сок.

Leave a Reply

%d bloggers like this: