Press "Enter" to skip to content

Внимавайте когато носите ето тези скъпоценни камъни

Кристалите лекуват, подсилват и балансират. Но някои полускъпоценни и скъпоценни камъни не бива да се носят от определени хора или при определени условия

камъни

Кои са те?

Диамант – колкото и да е странно, така любимите на жените диаманти се считат за доста рискови за носене. Специалистите, които се занимават с кристалотерапия, подчертават, че диамантите може да се слагат единствено от хора с много силен характер. Ако сте по-лабилна или несигурна личност, диамантът може да „изпие“ енергията ви, да сте вечно изтощени и апатични. Може да го носят без проблем само тези, които са с благородническа титла или са получили диаманта като наследство.

Черен ахат – по принцип ахатите носят много позитивна енергия и се вярва, че пазят от уроки, но не и черният ахат. Той се счита за предвестник на нещастие и предводител на смъртта. Затова е по-добре да се избягва.

Червен корал – ярките коралови бижута са изключително красиви, но според специалистите по кристалотерапия дамите трябва да носят само най-светлите оттенъци. Смята се, че камъкът е прекалено силен и носи заряд за нови авантюри и приключения. Вярва се, че ако го носи човек със склонност към пътувания, преоткриване и авантюри, коралът още повече ще засили желанието му към рискови избори. Ако го слага скромна жена обаче, камъкът може да я подтикне към неправилни решения и да я изкуши да опита нещо Забранено. Така че всеки сам си поема риска.

Малахит – по принцип този камък е много подходящ за хората, търсещи слава и известност, защото умее да привлича интереса на околните. Но ако се носи постоянно, се рискува в един момент интересът да се окаже прекален и да не можете да го понесете или да е изкуствен и безпочвен и това да ви потисне допълнително.

Leave a Reply

%d bloggers like this: