Press "Enter" to skip to content

Водата на 6 януари е лечебна

Култът към водата е един от главните в езичеството

Славянските народи от древността се покланяли на водата във вид на дъжд, оплождащ земята: на нея приписвали предпазващи, изчистващи и умножаващи свойства.

В наши дни по крайбрежието на Средиземно море (особено в околностите на Ларнака, Лимасол, Протарас и Агиа Напа) широко се празнува древният езически празник Катаклизмус – ден на ритуални къпания в светена вода, отглас от култовете на Афродита и Дионис. Привечер на бреговете на планински реки и край морето се събират хиляди хора за извършването на обряда потапяне във водата, която през тази нощ придобива магически свойства.

Главните действащи лица на празника Русалии били невинни девойки, които по жребий били принасяни в жертва на реката, „венчани“ с водата заради плодородието на крайбрежните земи. Тези невинни жертви отвеждат до най-ужасния култов празник: страшния Велесов ден, който настъпвал именно на 6 януари. Названието Велес (или Волос) е произлязло от индийското Вел – „загивам, гина“. След християнизацията на същите тези места започнали да изграждат ледени параклиси – йордани, и да пробиват в леда купели във формата на кръст. И там, където преди давели близките, започнали да се къпят за слава на християнския празник Богоявление, сякаш отмивайки от себе си старите грехове!

Науката се заела да обясни защо водата на 6 януари придобива особени свойства. Наблюдава се появата на малки вълнички, и то при пълно безветрие. Езическите източници обясняват този феномен с „препускащите на коне водни духове, които отнасят простосмъртните в отвъдния свят“.

Многогодишни наблюдения на специалисти по ядрена физика, занимаващи се с изследвания на космическите излъчвания, зафиксирали, че всяка година именно на 5-6 януари върху Земята падат интензивни потоци от неутрони! Максималната интензивност на потока е в областта на Мъртво море.

Учените отдавна са установили, че интензивните неутронни потоци.притежават стерилизиращо действие. Остава само да се удивляваме и възхищаваме на това, как нашите предци са открили този ефект. И не само да открият, но и успешно да го използват. Защото не напразно нашите езически предци са избрали за жертвоприношения единствения ден в годината, когато тежките еманации на смъртта и страданията са „изтривани“ от мощния поток неутрони. И не напразно Спасителят е приел кръщението именно в този момент, когато над планетата е бушувала мощна буря от космическо излъчване. Така той е поставил в ръцете на своите последователи панацея срещу болести и нечистоти – телесни и душевни, дарил е християните с неизчерпаем източник на радост и вдъхновение, дал е доказателство за съществуването на Висшия промисъл в човешките дела, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: