Press "Enter" to skip to content

Възможно ли е да пътуваме във времето?

Американският физик Мариана Маклейн смята, че в близко време ще стане реалност един от любимите сюжети на научните фантасти – пътешествието във времето.

Група американски и британски учени по време на експедиция в Антарктида открили над Южния полюс вход към друго измерение.

Изследователите обърнали внимание на странно явление – високо в небето се появило непонятно движение на въздуха – нещо като циклон, и то винаги на едно и също място. Давайки си сметка, че се случва нещо необичайно, те изпратили аеростат с контейнер метеорологични прибори. Когато аеростатът достигнал центъра на „циклона“, изведнъж изчезнал и ако не бил завързан с въже, учените можели само да гадаят къде е имуществото им. Свалили контейнера с апаратурата на земята, изследвали всеки прибор и били изумени: апаратурата регистрирала 27 август 1964 година. Това означава, че в течение на две минути контейнерът е пътешествал 56 години назад във времето!?

Може би скоро ще бъде преодоляна „бариерата на времето“. Но преди да се премине през „вратата“, трябва добре да помислим в какво може да се превърне нашето настояще. Преходът -в друго измерение не е само интригуваща авантюра в миналото, но и навярно възможност да се намесим в отдавна отминали събития, което неизбежно ще се отрази на днешната реалност, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: