Press "Enter" to skip to content

Възпитанието започва още от утробата

Съвременната наука използва понятието „пранатално възпитание“ (т.е. възпитание преди раждането)

Специалистите твърдят, че плодът е способен да възприема различни видове информация. Според тях един от най-важните моменти в живота на бъдещия човек е процесът на зачатие, затова от особено значение са мислите и емоционалното състояние на родителите в този момент.

Установено е, че в процеса на зачеването силните чувства у бъдещите родители генерират мощно енергийно поле. То кара всички клетки в техните тела да вибрират, включително и тези, които образуват зародиша. Ако зачеването се случва след разправия или употреба на значително количество алкохол, малко вероятно е родителите да се сдобият със спокойно бебе. Техните негативни вибрации се предават на зародиша. Но ако зачатието се извършва от обичащи се хора, шансовете им да създадат хармонично във всяко отношение дете са максимални. Неслучайно се казва, че най-красиви са децата на любовта.

Авторитетни изследвания от последните години убедително доказват, че е необходима предварителна подготовка на мъжа и жената, решили да се сдобият със здраво, умно и добро поколение. Преди зачеването бъдещите родители трябва да водят здравословен живот, да се стремят към психическо равновесие със самите себе си и с околния свят, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: