Press "Enter" to skip to content

В индийско селце забраниха брака по любов

Съветът на старейшините на индийското селце Асара забранил на съселяните си да встъпват в бран по любов, заплашвайки ги с изгнание.

„Браковете по любов са позор за нашето общество. Те се отразяват болезнено върху родителите на младите, особено на семействата на девойките, тъй нато нанасят удар по репутацията им“, заявили инициаторите на забраната.

Впрочем това не е единственото табу, възприето от властите на селото. Сега всички девойки и жените до 40 години нямат право да се показват на публични места без придружител. Освен това са задължени да носят на главите си кърпи и не могат да използват телефони. Всички тези драконовски мерки старейшините обясняват с грижата за безопасността на жителките на селото. Но това тълкуване не удовлетворява активистките на женските движения както в самия щат, така и отвъд пределите му. Според ръководителя на Общоиндийската асоциация на жените Мадху Гарг правителството на страната трябва незабавно да се намеси в ситуацията и да отмени средновековните порядки, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: