Press "Enter" to skip to content

В Индия познават най-добре лечебната сила на диамантите

„Диамантите са най-добрите приятели на момичетата“, пее Мерилин Монро във филма „Джентълмените предпочитат блондинки“

 

диаманти индияРазбира се, в знаменитата песен се има предвид ценността и красотата на тези украшения. Но диамантите имат и много други изумителни качества.

Какво е диамантът? Една от формите на въглерода. Този химически елемент присъства в атмосферата, почвата и водата. Общото съдържание на въглерод в организма на човека достига 21%. Елементът е открит в атмосферата на Слънцето, планетите, в каменни и железни метеорити. Неслучайно диамантите се наричат „късчета от звездите“ -известни са диаманти с извънземен, метеоритен произход.

В магията диамантът се смята за мощен амулет и талисман. Съществуват две версии за произхода на названието на този скъпоценен камък,“ който още се нарича елмаз: от гръцката дума „адамас“ – непреодолим, несъкрушим, и от арабското „ал мас“, което се превежда като „най-твърд“. Елмазът осъществява връзката на човека с вечността и е символ на чистота, твърдост и благородство, невинност и храброст, победа над болката и заболяванията. Той има силно поле и е способен да предпази собственика си от лоши очи, а на лунатиците дарява спокоен сън. Елмазът способства за изчистването на физическото и астралното тяло, укрепва аурата на човека, подобрява духовните му качества, усилва действието на други скъпоценни камъни.

Но ако искате вашият диамант да работи, той трябва да ви е подарен. Ако сами сте си купили украшение със скъпоценния камък, то ще си остане само обикновено бижу, но няма да ви служи магически. Искате да направите енергетически и магически силен подарък на любими и близки по специален повод? Подарете украшение с диамант. Подарете го от чисто сърце, влагайки в дар всичките си положителни емоции, добри пожелания и мечти. И тогава „късът от вечността“ няма да е „фатален“ камък, а ще донесе на своя собственик щастлива съдба.

Подарявайки елмаз, поемате задължението да пазите вярност, както и онзи, който приема подаръка. На Изток смятат, че ако диамантът е бил получен като дар и е преминал по наследство, това е много добре. Но ако е бил купен, не .бива да се носи веднага, а трябва да прекара в дома 7 години, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: