Press "Enter" to skip to content

Дайте повече позитивни примери на изпадналия в депресия

Всяко добро дело силно повишава самооценката ни

 

депресия

В собствените си очи се превръщаме в герои и благодетели, а в очите на спасения човек -два пъти повече. Опитайте се и ще разберете, че да си спасител, е дяволски приятно!

За начало запомнете две важни правила. Разговорът трябва да преминава в спокойна, комфортна обстановка. В идеалния случай – в кухнята, на чашка кафе или вино. Ако събеседникът ви е възбуден, раздразнен, зъл и потиснат, първата ви задача е да го предразположите, да му помогнете да се отпусне. Дайте му да разбере, че вие отлично го разбирате, че сте на негова страна. Вашата увереност, позитивна настройка, искрена симпатия и загриженост за проблемите ще му помогнат да ви се довери, а това е половин победа.

Второ правило: в изказванията си се постарайте да използвате ярки образи, приведете колкото се може повече реални примери от живота и не се страхувайте да се повтаряте. Човек, намиращ се в състояние на депресия, не възприема някои думи от първия път. Така че повторението ще му е от полза. Това е случаят, за който се казва, че водата пробива камъка, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: