Press "Enter" to skip to content

Децата индиго могат да бъдат и зли

Мнозина са запознати с понятието деца индиго, но не са много онези, които знаят какво точно означава то в действителност

дете индиго Първите споменавания за това необичайно явление се появяват в средствата за масова информация в края на миналия век, когато от необикновените деца се заинтересуват учени – представители на най-различни направления на съвременната наука.

След като изследват детайлно и анализират биографиите на известни хора, живели в различни страни по различно време, специалистите стигат до извода, че към децата индиго с основание могат да бъдат отнесени Моцарт, Есенин, шведската писателка К. Бойе, египетският император Тутанкамон и др. Всички те още в най-ранна възраст проявяват необикновени способности. Другото доказателство за принадлежността им към категорията на децата индиго е обстоятелството, че умират сравнително млади, но въпреки това успяват да оставят незаличима диря в световната история.

От друга страна, към децата индиго може да бъде отнесена и съвършено различна категория хора, които са си спечелили много лоша слава. Така например през 1886 г. в град Хемпшир, Великобритания, има безпрецедентен съдебен процес, на който 12-годишно момче е обвинено в жестокото убийство на собствените си родители и братя. То с хитрост примамва близките си в хамбара, след което го запалва. Всички свидетели заявяват пред съда, че го познават като добро, съобразително и ласкаво дете. При това има изключителни математически способности и дарба на художник.

Има и случаи с младежи -талантливи творци в различни области, които убиват родителите си, като при Това дори пред съда не се разкайват за стореното, а заявяват, че те изобщо не са ги разбирали и дори са пречели на творческото им развитие.

Leave a Reply

%d bloggers like this: