Press "Enter" to skip to content

Джинджифил помага при болки в корема

Коренът от джинджифил има мощни антиоксидантни свойства

джинджифил-чай Корен от джинджифил се използва от древността при възпаления и гастроинтестинални проблеми.

В китайската медицина ароматното растение с лютив вкус се прилага за лечение на стомашни неразположения, за намаляване на газовете и подуването на корема. Според проучване, публикувано в специализирано американско издание за профилактика на онкологични заболявания, природният лек редуцира риска от рак на дебелото черво, тъй като потиска възпалителните процеси в червата.

Корен от растението се продава в магазините за плодове и зеленчуци, а в аптеките може да го откриете под формата на капсули, прахчета и таблетки.

Чаят от джинджифил подпомага храносмилането. Той предотвратява усещането за гадене и повръщане, което някои хора изпитват по време на пътуване – достатъчно е да изпиете чаша чай половин час преди тръгване. Напитката се приготвя, като запарите за 15 мин. 5-6 много тънки резенчета джинджифил с 500 мл гореща вода. По желание може да добавите 1 с.л. мед и сок от 1 /2 лимон.

Джинджифилът се съчетава добре с лайка. Комбинацията се препоръчва при раздразнен стомах. Необходими са 1/2 ч.ч. прясно нарязан корен, 5-6 пакетчета чай от лайка, 9 ч.ч. вода. Залейте джинджифила с 1 ч.ч. вряща вода, запарвайте 10 минути и прецедете. Кипнете останалата вода и добавете лайката. Дръжте под капак 5-6 мин. Смесете двете запарки.

Leave a Reply

%d bloggers like this: