Press "Enter" to skip to content

Древни практики със злато и сребро пазели хората от тежки болести

Известно е, че някога хората са придавали огромно внимание на положителните качества на камъните и металите

злато Съществувала е и терапия със скъпоценни камъни. Що се отнася цо метала, смятало се, че съдовете от злато и сребро обогатяват храната и питиетата с полезни елементи, които укрепват здравето на човека и му даряват младост.

Според нашите предци отпреди хилядолетия жълтият цвят на златото се приравнявал в Египет към благосклонността на бога Ра. Смятало се, че ако семейството иска да измоли от небесата наследник, бъдещите родители трябва не само да поднесат златни дарове на божеството, но и във всекидневието си да използват златни предмети. Цветът на златото трябвало да привлече успех и благополучие в семейството и по този начин да заинтригува душата на бъдещия наследник.

Разбира се, и днес съществува традицията златни монети да се поставят в ъглите на жилището, за да привличат успеха и богатството в дома. Но тази процедура има и подмладяващ ефект. Изучавайки древните египетски манускрипти, учените стигат до извода, че за тази цивилизация не съществуват нелечими заболявания. Основата на медицината от онова време са билките и приготвените на тяхната основа препарати.

Leave a Reply

%d bloggers like this: