Press "Enter" to skip to content

Ето как здравословно се комбинират храните в източната кухня!

Едно от основните правила на правилната комбинация на храните е, че киселите храни не бива да се консумират едновременно с храни, които съдържат нишесте

храни Това означава, че цитрусови плодове, кисели горски плодове и домати не бива да се употребяват заедно с тиква, кореноплодни, пшеница, тиквички. Причината е, че киселината, която попада в организма, блокира ферментите, отговарящи за преработката на нишестето. В резултат на това продуктите се преработват некачествено и се превръщат в излишни килограми.

Не се препоръчва също да се комбинират различни протеини. Не консумирайте едновременно месо със сирене или яйца или мляко с ядки. Това съчетание води до натрупване на килограми, повишава нивото на холестерола и може да предизвика до проблеми със стомаха.

Препоръчителните

МЕСО + ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ Всеизвестен факт е, че месото се преработва бавно от стомаха. За да улесните този процес, съчетавайте го със зеленчуци – така ще подобрите перисталтиката и ще помогнете за по-доброто усвояване на протеините.

КИСЕЛО МЛЯКО + ЯБЪЛКИ Това съчетание е не само вкусно, но и полезно, тъй като има способността отлично да пречиства организма от шлаките и токсините.

ЦАРЕВИЦА + ЗЕЛЕН ФАСУЛ Царевицата помага за извеждане от организма на мазнините и изграждане на мускулна тъкан, а в състава на зеления фасул се съдържа растителен протеин, който е основен за формирането на мускулна тъкан. Така че това съчетание се препоръчва, ако искате не само да отслабнете, но и да натрупате мускулна маса.

Leave a Reply

%d bloggers like this: