Press "Enter" to skip to content

Ето това е важна информация за мантрите

Какво знаем за звуците и за влиянието им върху човека?

 

мантра

Силата на звука въздейства удивително на нашия организъм. Съществуват определени комбинации от звуци, които предизвикват особени вибрации в пространството, способни да нормализират физическото и психическото състояние. Освен това с помощта на звукови вибрации може да се коригира практически всяка ситуация.

Мантрата е определена звукова комбинация, предизвикваща ефекти, способни да влияят на нашата психика. При произнасянето на дадени звуци тялото ги възприема с определена честота, а съчетанието от звуци, честота и ритъм на мантрата води до изменено състояние на съзнанието. При повторение на звуковата формула човек възпроизвежда вибрациите на безкрайността, намиращи се извън времето и пространството.

В началото го правим съзнателно и на глас, а след това мислено. Ако ритъмът на повтарянията е верен, а човекът -напълно съсредоточен, повторението става от само себе си. При това настъпва пълно безмълвие, замлъква нашето его. Когато човек достигне съвършенство в практиката на мантрите, подобно на му.ми кант, владеещ изкусно своя инструмент, той може да извлича от нея състрадание, изцеление, радост или друго състояние, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: