Press "Enter" to skip to content

Защо енергийните сили са важни за здравето на човека?

Може ли човек да се научи да се самолекува без помощта на лекари, свещеници, магове и екстрасенси?

ин ян
Да, но пътят е дълъг и труден. Заболяванията, особено хроничните, изискват целенасочени усилия и старание. Но вярата в изцелението наистина върши чудеса. Преди всичко е важно да запомним едно: езотериката разглежда човека като добре настроен биоенергетически механизъм и всяко заболяване означава само, че в дадена част от този механизъм е настъпил дисбаланс на биоенергията, има нежелателно преразпределение на тази енергия, което причинява заболяването. Следователно лечението и самолечението трябва да бъде насочено към отстраняване на дисбаланса и изравняване на енергийния поток.

Отличително качество на хармонизирания човек е оптималното разпределение в него на енергиите на двете велики начала: мъжкото и женското. Според езотеричната традиция при мъжете трябва да има 2/3 мъжка енергия и 1/3 – женска, при жените – обратното -2/3 женска и 1/3 мъжка енергия.

В езотериката е прието мъжкото начало да се нарича с китайската дума „ян“, а женското -„ин“. И много източни мъдреци прекарвали понякога целия си живот, за да уравновесяват всекидневно тези две начала. Именно това балансиране е давало на хората не просто дълъг живот, а и активно дълголетие, когато деветдесетгодишен човек е изглеждал на тридесет! Постигали са го не само отшелниците в джунглите и планините, а и хора със семейства и с напълно нормални житейски проблеми.

Leave a Reply

%d bloggers like this: