Press "Enter" to skip to content

Защо халката се носи на безименния пръст?

По мотиви от китайски поверия

Палецът означава родителите.

Показалецът – братята и сестрите.

Средният пръст – ти самият.

Безименният – твоят партньор (съпруг/съпруга).

Кутрето означава твоите деца.

Съберете дланите си, като при това средните пръсти се докосват с външните си страни. След това останалите 4 двойки пръсти докоснете с възглавничките помежду им – палец с палец, показалец с показалец и т. н. Играта започва, следвайте указанията, но не забравяйте, че от пет двойки пръсти едновременно можете да разделяте един от друг само два пръста.

Опитайте да разделите възглавничките на палците, които означават родителите. Получи ли се? Става така, защото всички хора в живота си боледуват, а накрая умират. Този разрив символизира това, че нашите родители един ден ще ни напуснат.

След това съберете палците, а разделете един от друг показалците, които символизират братята и сестрите. Получи ли се? Това става, защото те също имат (или ще имат) свои семейства, заради които ще ни напуснат.

Съберете възглавничките на показалците, а разделете един от друг кутретата, които означават вашите деца. Получи ли се? Рано или късно нашите деца създават собствени семейства и ни напускат.

Съберете кутретата и опитайте да разделите един от друг безименните пръсти, на които слагаме венчалните халки. Ще се учудите, но тези два пръста не могат да се разделят, без да разделите един от друг и други пръсти, защото те символизират съпруга и съпругата и това, че те цял живот ще са заедно във всичко, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: