Press "Enter" to skip to content

За истинската медитация и още нещо

„Когато медитираме, обезателно ще почувстваме безкрайността, вечността и безсмъртието в себе си. Но когато съзерцаваме, ще видим, че ние самите сме безкрайност, вечност и безсмъртие. В съзерцанието ние ставаме единни с Твореца и виждаме цялата Вселена вътре в себе си… Не виждаме в себе си човешко същество; виждаме нещо подобно на източник на светлина, покой и блаженство“ (из книгата на Шри Чинмой „Медитация“).
meditacia

Всъщност истинският йога няма да демонстрира своите способности пред публика без крайна необходимост. Това е за факирите и панаирджийските фокусници, които нямат никакво отношение към Чудото. Проявата на тщеславие, корист и неусмирено его може завинаги да затвори пътя към светлината на Божествената любов. И това е в най-добрия случай; в най-лошия всичко може да завърши с тежки заболявания и лудост. По-добре е да не се рискува: самият Буда се е страхувал да използва своите способности!

Но има едно вълшебство от учението за йога, подвластно на всички. То е в простите думи на учителя на „Битълс“ Махариши Махеша: „Носете светлина и тъмнината ще отстъпи!“.

Носете светлина и самите вие ще станете светлина. Кой ще каже, че това не е чудо, достойно за Създателя, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: