Press "Enter" to skip to content

Източни мъдрости за спокоен живот

Когато вървите по улицата и видите на земята перо, вземетe го и го занесете у дома

cosmic_equilibrium_inset
Можете да го сложите във ваза, да го закачите или да го приберете някъде. Това е мощен амулет -подарък от небето.

Събирайте речни камъни – те притежават голяма сила и енергия.

За да се подхраните от енергията на слънцето, трябва то да се намира, под ъгъл 45 градуса към хоризонта. Съберете палците и показалците на двете ръце, така че да се получи триъгълник, и гледайте през него към слънцето – тогава енергията ще прониква максимално в тялото ви.

Нека водещ нравствен принцип да ви бъде отказът от причиняването на вреда на когото и да било. Когато станете източник на щастие за живите същества, вие самите ще сте щастливи. Ако сте източник на страдания за другите, вие първи ще сте нещастни.

Отделяйте поне по 1 час на ден на тишината. Тя ви е също така нужна, както и общуването.

Отделяйте поне по 1 час на ден на тишината. Тя ви е също така нужна, както и общуването.

Не хвърляйте боклуци във водоеми. Духовете на водата могат силно да се разсърдят. За да ги умилостивите, можете да хвърляте във водата хляб, мляко, монети.

Лятното слънцестоене е най-връхната точка в небесния кръг на Слънцето. Когато достигне своя връх, то ни отдава силата си. Добре е да посрещнете този ден в уютно място край вода. Къпането в река или езеро е очистително. Можете да си направите запас от вода от кладенец или извора – водата, взета в деня на лятното слънцестоене, се смята за лечебна.

Leave a Reply

%d bloggers like this: