Press "Enter" to skip to content

Източни рецепти за здрава и красива коса

Всичко е лично

японка коса

Когато избирате продукт за коса, не се водете единствено от марката, а внимателно разгледайте какво съдържа и заложете на най-подходящия за вас. За сухи и цъфтящи коси изберете продукти, съдържащи лайка, лавандула, роза или карамфил, за лесно накъсващи се коси – продукти с етерични масла като мента, евкалипт, лимон, за стимулиране на растежа – със салвия или лавандула, за придаване на здрав вид – с жен-шен.

Подходете етерично

Обърнете се за помощ към етеричните масла. Няколко капки масло от кедър или розмарин върху четката преди всяко разресване ще придадат приятен блясък на косата ви. Етерично масло от кимион пък има много силно подхранващо действие. Нанася се в корените десет минути преди къпане. Направете си и регенериращ месец, като по два пъти на седмица през този период миете косата си с шампоан, към който сте добавили две капки етерично масло от бял бор и една капка масло от канела. Това ще подобри растежа на косата.

А какво ядете

Всичко, което приемаме като храна, се отразява на организма ни – но не говорим само за тялото, а и за лицето и косата. Ако имате проблеми с ноктите и косата, това може да е знак, че всъщност се храните непълноценно. За красиви коси трябва да си набавяте достатъчно витамин А, В и Е. Витамин А – от черен дроб, мляко, яйца, чушки, спанак, броколи. Витамин В от зърнени и морски храни. Витамин Е – бадеми, лешници, зехтин, спанак, домати.

Leave a Reply

%d bloggers like this: