Press "Enter" to skip to content

Какви са основните принципи на японската диета?

Японската диета е само за дисциплинирани дебеланковци

Woman Looking at Vegetables in Refrigerator ca. 2003 Основни принципи:

Малки порции. По-добре изяжте няколко неголеми порции с разнообразни съставки, отколкото една обилна. Например вместо купа супа с месо може да хапнете отделно парченце пилешки гърди, салата от пресни зеленчуци, няколко лъжици варен див ориз. Дори скромният японски обяд включва от 5 до 30 компонента.

Отслабването е изкуство и ритуал. За една гейша храненето е като създаването на картина или стих хайку. Японските жени отделят внимание на детайлите и никога не похапват, докато трапезата не е напълно сервирана.

Естетика във всичко. Ако искате да получите азиатска стройност, създайте произведение на изкуството от всяко ястие. А след това се наслаждавайте на кулинарните шедьоври, дъвчете бавно и мислете за красиви неща. В положителното мислене е част от магията на гейшите.

Приготвено на малък огън. Когато не готвим храната на силен огън и продължително, в нея се запазват повече от ценните й съставки. Затова японците използват уреди за готвене на пара или слагат на масата малък примус, върху който варят храната. Например соевата супа ври само 2 минути. Освен това повечето продукти ядат сурови, като рибата в сушито например.

Leave a Reply

%d bloggers like this: