Press "Enter" to skip to content

Как да превърнем храната в лекарство?

Всеки търси лечение с медицинска апаратура и медикаменти, които да го излекуват бързо

храна Често обаче тайната на оздравяването е в храната -как се приготвя, кога се поднася, коя нейна съставка я превръща в лекарство.

Юрий Ковачев преподава аюрведично хранене и е жив източник на древни знания за лечебната сила на храната. Той прави семинари по полезно готвене и споделя как се успокоява нервно напрежение, как се пуска енергия в тялото при леност и пр. Според него например за баланс на хормоните не бива да се спори с тъщи и свекърви.

При дисбаланс на хормоните медицината сякаш не се справя, казва Ковачев. Рутинно се изписва хормонална терапия, която уж внася липсващото, но и натрупва ненужното. А според аюрведа женското хранене се отличава от мъжкото и в него трябва да има повече готвени зеленчуци и млечни продукти. Те стабилизират хормоните. Има и една подправка, която увеличава женските хормони – сминдух.

Той става лечебен, ако вечер 1 ч.л. от него се залива с топла вода. На сутринта водата се изпива, а семената се изяждат. Това се прави поне месец.

Заквасената сметана също въздейства вълшебно на хормоните, като увеличава женските и придава мекота на характера. На психологическо ниво, за да, нямат хормонален дисбаланс, жените не бива да влизат в пререкания с други жени, особено с най-близките – майка, леля, сестра, роднините по женска линия.

Leave a Reply

%d bloggers like this: