Press "Enter" to skip to content

Как да привлечем любовта с фън-шуй? – продължение

Според учението фън-шуй, ако си купувате за дома някакви символи (статуетки, различни декоративни животни, сувенири), те трябва да са по двойки.

Например един от най-добрите символи на съпружеската любов, вярност и близост са оранжевите патици. Когато си купите за дома такъв символ, не забравяйте, че те трябва да са обезателно две и трябва да ги поставите в спалнята. Могат да бъдат направени от керамични материали, кристал или друг полускъпоценен камък, но обезателно със „земен“ цвят. Фън-шуй не препоръчва да се използват оранжеви патици, направени от дърво, тъй като те не са толкова ефективни, пише вестник „Феномен“.

Най-подходящи са изработените от червен яспис. Сам по себе си ясписът е камък, символ на късмета. А червеният цвят говори за наличието на енергията ян и присъствието в състава на ясписа на хематит, който древните китайци смятали за най-ценен от всички земни камъни.

Хематитът е много силен камък по простата причина, че съдържа зърна желязо, затова в този камък се намира скрита дълбоко енергията на земята и морето. Древните китайци вярвали, че хематитът притежава мощни енергетизиращи способности, а връзката между желязото и магнитното поле на Земята осигурява безкрайна енергетична връзка с мощните сили на планетата.

ЗАЩО СИМВОЛИТЕ ТРЯБВА ДА СА ПО ДВОЙКИ?

Фън-шуй предупреждава, че в дома не трябва да бъдат разположени една или две фигурки (ако говорим отново за патици). Една патица символизира самота. Три означават широко известният на всички любовен триъгълник. И двата варианта са неприемливи.

Всеки обект, внесен в дома в единствен екземпляр, носи скрития смисъл на самотата. Именно по тази причина китайците винаги разполагат благотворните обекти и символи само по двойки, особено в спалнята. Ако държите в тази стая три патици, можете да провокирате в брачните отношения ситуация на изневяра и предателство.

Символите по двойки означават още и удвояване на щастието и привличат съпружеското благополучие, хармония и взаимно разбиране, вярност и преданост. Такива знаци на „двойното щастие“ често се използват от китайците като декоративен символ по време на сватбени церемонии, а знакът на двойното щастие в спалнята на младите съпрузи се смята за много мощен енергетизатор на късмета в семейството, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: