Press "Enter" to skip to content

Как лекува водата?

Нашият свят е произлязъл от водата

Човешкото тяло е 90% вода. Водата има тайни, които ние все още не сме узнали. И въпреки, че от няколко години насам много се говори за „тайната на водата“, това съвсем не значи че ние знаем всичко за нея и нейните истински целебни свойства.

Замисляли ли сте се защо всяка диета включва поне литър и половина или два литра на ден вода? Водата отмива всичко – отрови, шлаки, вредни вещества. Тя е тази която пречиства кръвта от отровите, които се натрупват в нея по време за заболяването. Пак тя е тази, която изхвърля тези вредни отрови от организма ни чрез урината. Така се възстановява нормалното кръвообращение, което е гаранция за нашето добро здраве.

И както казахме по-горе, водата е свързана с храненето, затова според Себастиан Кнайп онези, които искат да са силни издрави, трябва да консумират, проста, сурова или суха храна и да се пият обикновени напитки.

Храната според него не трябвало да съдържа никакви подправки, а водата е хубаво да е изворна. Колкото по-малко е термичната обработка, толкова по-добре.

Може да се пие чаша бира или вино, но по-добре е да се ядат плодове и да се консумират зеленчуци. Заедно с правилното хранене, Кнайп проповядвал и свобода и простота в начина, по-който хората трябва да се обличат. Колкото по-малко дрехи, толкова по-добре. Колкото по-естествени тъкани, толкова по-здравословно. И всичко това естествено е свързано със закаляването.

Leave a Reply

%d bloggers like this: