Press "Enter" to skip to content

Как се използват полускъпоценните камъни в медицината?

В древността хората са използвали скъпоценните и полускъпоценните камъни като амулети, талисмани и средства за лечение

камъни Смята се, че целебната им сила се дължи най-вече на съдържащата се в тях енергия. Благодарение на нея камъните възстановяват нарушенията, настъпили в енергийните полета на човека. Докторите в далечното минало са добавяли стрити на прах камъни в различни лекарства.

Ако искате да се възползвате от целебната сила на полускъпоценен камък, трябва да го носите близо до тялото и най-вече до областта, която се нуждае от лечение. Друг вариант е го потопите във вино или във вода и след известно време да изпиете течността.

Смята се, че аметистът помага при нервни разстройства и депресия, гони лошите мисли и възстановява нарушения емоционален баланс. За да имате здрав и спокоен сън, сложете гранат под възглавницата. Кехлибарът способства за възстановяването на силите и пази от хрема, ревматизъм и възпаления на гърлото. Подпомага лечението на заболявания на щитовидната жлеза и на стомаха. Седефът притежава силно обезболяващи свойства. Коралите помагат за по-бързото зарастване на рани. При висока температура и треска се препоръчва да държите близо до себе си хризолит. Тюркоазът действа при мигрена, нефритът – при болни бъбреци, ясписът -при хрема и синузит.

Почиствайте редовно камъка, който ползвате, за да възстановите заряда му. Може да го подържите под струя течаща вода или да го оставете на слънце за 20-30 минути. Друг вариант е да го пуснете за кратко в кристален или порцеланов съд със сапунена вода. Когато не го използвате, приберете го в шкаф, увит в мека тъкан.

Leave a Reply

%d bloggers like this: