Press "Enter" to skip to content

Китайски масаж дарява дълголетие

Има 5 зони на дълголетието в човешкото тяло, които е добре да се стимулират всеки ден

китайски масаж Първата е по гръдната кост на нивото на сърцето. Там е добре да правят по 100-200 разтривания – хоризонтално и вертикално, и също по толкова леки по-чуквания. Така се активира тимусната жлеза, която управлява имунната система.

Втората зона са подмишниците, наричани магичната част на тялото. Добре е да им се прави лек масаж и ако той предизвиква гъдел – още по-добре. Това стимулира сърцето, белия дроб и мозъка.

Третата зона е гръбначният стълб. Не го пропускайте, макар да е неудобен за разтривка всеки ден. Помолете някого да ви я направи или просто опрете гръбнака в ръба на гардероба и се раздвижете наляво-надясно. Смята се, че той е най-важната зона на дълголетието.

Четвъртата зона е пъпът. Наричат я крепостта на човешкото тяло. В Китай има специална система за лечение чрез разтривки на пъпа. И нашите баби са били наясно с целебните сили, които се спотайват там. В народната медицина са му казвали „развит пъп“, бабите са масажирали зоната и са слагали усукани и навити на спирала кърпи.

Обяснението е, че там се намира голям лимфен възел, а състоянието на лимфата е от огромно значение за здравето. Когато тя се застои и не се детоксикира, човек се разболява, включително и от рак. Ето защо е добре коремната стена да се поддържа стегната с упражнения и да се правят разтривки около пъпа.

Петото важно място са ходилата. И те трябва да се масажират всеки ден, за да се чисти тялото от токсините и да се стимулират активните точки там, свързани с отделните органи.

Leave a Reply

%d bloggers like this: