Press "Enter" to skip to content

Костенурките защитават дома от напасти

Против костенурките никой не възразява

костенурка Те са тихи, спокойни и непретенциозни, те символизират дълголетие и защитават своите собственици от всякакви напасти

А и не изискват кой знае какви грижи – периодично сменяйте водата им и навреме ги хранете, това е всичко. Добре е да поставите тавичката или малкото басейнче, където ще живее костенурката, в cеверната част на дома, която се асоциира с водата.

Костенурката е едно от четирите митични животни, много важни във фън-шуй. Тя трябва да защитава жилището от север. Що се отнася до останалите – червения феникс (юг), белия тигър (запад) и златния крилат дракон (изток) – това, разбира се, може да важи само за техните скулптурни и рисувани изображения. Най-често се срещат изображения на дракон – същества, които се чувстват еднакво добре в небето, във водата и на земята. Той ще ви донесе успех. Особено подходящи за тази цел са блестящите метални фигурки и рисунки в златна рамка. Но никога не поставяйте изображение на дракон близо до банята и не застилайте пода с килим с „драконови“ рисунки – стъпвайки по него, ще му счупите крилата, пише „Феномен“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: