Press "Enter" to skip to content

Кундалини-йога освобождава съзнанието и помага при взимането на важни решения

Има много учения, които проповядват духовно израстване, но единствено йогата съчетава в себе си учение за спокойствие на душата и здраве на тялото

Kundalini_yoga За какво им е на хората да си тъпчат главата с това, което от гледна точка на духовния растеж няма никакво значение? В Библията е казано: „Ако си придобил такава сила, че можеш да спираш бурите и да обръщаш теченията на реките, но не си придобил любов, то ти си празен звук. Ако си придобил сила да разтърсваш земята и да преместваш планини, но не си придобил любов, си като звъняща мед. Ако си разбрал тайната на живота и смъртта и можеш да възкресяваш мъртвите, но нямаш Божията любов, ти си нищо“. Тоест човекът без Божествената любов е празнота, заключена в обвивката на временното си его.

И наистина, от гледна точка на еволюцията на духа това е напразно пропиляване на живота. Всички наши свръхспособности се губят в новото раждане и остава само предразположението към тях. Но ако човек го притежава и има подсъзнателен спомен за тях, той отново започва да полага усилия за развитието им. Днес това не е само търсене на сила, но и бизнес, което още повече ни отдалечава от истинския път на усъвършенстване на духа, на хармония със законите на тънкия и на материалния свят. Нищо чудно, че тъпчем на място в живота, занимавайки се с всякакви практики, религия, магия – с всичко, освен с духовно преобразяване, създавайки илюзията за развитие, когато има движение, а липсва резултат.

Leave a Reply

%d bloggers like this: