Press "Enter" to skip to content

Кучето у дома носи късмет и щастие

Кучето от векове е защитник и пазач на човека

куче у дома Ненапразно фигурки на това животно украсяват много даоски храмове. Макар и да не носи богатство в дома, в замяна на това то пази това, което вече е натрупано (при това не само в пряк, физически, но и в метафизически план). Мястото на кучето е в недрата на дома, до задната врата или задния двор, ако има такъв: паричната енергия според учението фън-шуй на първо място изтича именно от там.

Кучето е особено необходимо в дом, изпълнен с енергия „ин“, където е прекалено тъмно, тихо и празно, а стопаните по цял ден са на работа. Песът ще помогне да се възстанови балансът на началата „ин“ и „ян“, ще ви чака вечер и ще плаши с лая си потенциалните крадци. Истината обаче е, че кучето много страда в самота, така че в този случай е добре да помислите за две кучета, пише „Феномен“.

С котките нещата са малко по-сложни. Смята се, че те, обратното, въплъщават в себе си инската енергия. Според легендата Bay Гун – великият съдия на династията Сун, когато решавал веднъж сложен случай, бил принуден да покани на помощ от „тъмното царство“ котарак, прославил се със своето удивително умение да подушва рибата и да лови плъховете. Котаракът изпълнил молбата и съдията, потресен от неговата проницателност, решил да задържи животното при себе си. Оттогава котараците мяучат нощем, оплаквайки се, че ги държат затворени.

Ако сте решили да се сдобиете с котенце, бъдете готови то да пожелае да се разхожда само с всички произтичащи от това последствия. Впрочем, ако вашият дом е пълен с роднини и гости и рядко се наслаждавате на желаната тишина, котката е именно това, което ви е необходимо.

Leave a Reply

%d bloggers like this: