Press "Enter" to skip to content

Маски с къна връщат блясъка на косъма

Нюансът, който се получава, когато ползвате къна зависи не само от продължителността на действието на къната, а и от естествения цвят на косата, нейната гъстота, плътност на косъма

 

маски с къна

Не се изненадвайте, палитрата може да варира – от оранжев до яркочервен цвят. Имайте предвид, че египетската къна дава по-риж оттенък, индийската – интензивно червен.

Естествената къна се използва за поддържане цвета и сгъстяване на веждите и миглите. А в арабските страни даже и за корекции на формата на устните, защото натуралните съставки хидратират кожата и стимулират естествения синтез на колагена.

Силно подхранващи скалпа и косъма са маските с безцветна къна от кайсия. Втриват се топли в скалпа и по дължина на косъма. Класическата е от 100 г къна, залята с 300 мл гореща вода. За суха коса към така приготвената основа добавете едно намачкано авокадо и 1 с.л. рициново масло. За мазна сложете още по 2 с.л. лимонов сок и синя глина и 1 с.л. репейно (или рициново) масло.

За всеки тип коса е маската от 150 г къна, залята с кипяща вода, 2 жълтъка, 2 с.л. репейно масло, 1 с.л. зехтин, 2 с.л. ябълков оцет и 2 ч.л. мед. С коприва ще сгъстите рядката и тънка коса. Смесете 200 г къна със 100 г суха коприва, минала през блендера. Гребнете 2 с.л., прибавете 2 ч.л. горчица на прах и залейте с вряща вода до консистенция на каша. Или може да смесите опаковка къна с 2 с.л. лимонов сок, 2 жълтъка и 3 с.л. извара, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: