Press "Enter" to skip to content

Медитацията най-добре възстановява енергийния баланс

За възстановяването на енергийния баланс е нужна преди всичко медитация

медитация Най-добре е тя да се практикува в уединено място, с неярко осветление, в отпуснато състояние и активна концентрация на мисълта. Но можете да медитирате и в метрото, главното е да се съсредоточите. Мислено (а ако имате възможност и на глас) кажете на себе си: „О, велика енергия на женското начало, ти влизаш в мен от сърцето на моята майка Земя. Издигаш се към сърцето ми и се сливаш с него. Призовавам и великата енергия на мъжкото начало. Като мощен поток тя умива главата ми и се спуска право в сърцето ми. Двете енергии се сливат в него и се преплитат една с друга. Мигът на сливането им за мен е миг на пълно оздравяване, хармония и равновесие“.

Представете си величествената картина на сливането на ин и ян! Те са в такова съотношение, в което им е предначертано да бъдат по закона на космическата целесъобразност. Добре е да ги уравновесявате три пъти на ден: сутрин, денем и вечер. Това са три принципно важни за езотерика момента, когато вие извършвате „настройка“ към сутрешната, дневната и вечерната енергетика, които се отличават помежду си. Само след седмица редовни занимания ще започнете да се усещате като „равновесна система“. А такава система трудно може да бъде увредена.

Очаква ви успех, но при едно условие: ако безусловно вярвате в това, което правите. Дори Христос, когато се заемал да лекува страдащи и болни, първо питал: „Вярваш ли?“. Безверието представлява енергетична стена, която не позволява да се промъкнат никакви животворни лъчи – нито от Космоса, нито от вашата вътрешна съкровищница, пълна с необходими запаси!

Leave a Reply

%d bloggers like this: