Press "Enter" to skip to content

Медитация изтрива сенките под очите

Депресията и афективните разстройства се проявяват най-често през есенно-зимния сезон

 

тъмни кръгове

Едни от причините за появата им е намаляването на деня и увеличаването на тъмнината. Зачестяването на настинките и случаите на грип, изостряне на хроничните болести и болките в стави, мускули и гръб също оказват влияние върху лошото ни настроение. Причината е в недостатъчното количество слънчева светлина, от което рязко спада нивото на хормоните на щастието серотонин и ендорфин, също и на витамин D. Така се стига до по-голяма чувствителност и нервност, лош сън и прекомерен апетит.

Колкото и да е трудно ранното ставане може да помогне срещу депресията, тъй като така излагането ни на слънце е по-продължително.

Един от начините за противодействане на потиснатото настроение е и засилването на яркостта на светлината в офиса или вкъщи. Срещу депресията помага и физическото натоварване. Отделете време за гимнастика по 10-15 минути на ден. Медитация и йога успокояват и потискат развитието на депресията. Това се постига отчасти и с отпускаща вана преди лягане и чаша прясно мляко. Тези методи буквално изтриват тъмните сенки под очите, тъй като подобряват съня и го правят пълноценен.

Leave a Reply

%d bloggers like this: