Press "Enter" to skip to content

Медитация или молитва? Кое е по-полезно за тялото и душата?

По какво се отличава медитацията от молитвата и коя от двете е по-полезна за тялото?

 

медитация За какво са му на днешния човек тези алтернативни начини за въздействие върху организма?

Ценността на всяка идея в която и да е сфера на живота се проверява с времето. То е съдник и в сферата на медицината. Когато открили пеницилина, лекарите уверено заявили, че могат да се справят с повечето болести. Сега има огромен брой антибиотици, но болестите не изчезнаха.

От зората на времето има духовни учители и религии, но 90% от тях са забравени. А молитвата и медитацията като начин за духовно и физическо развитие се използват и днес. Те са издържали изпитанието на времето. Не може да се каже коя е по-полезна, тъй като това са две части на едно цяло като двата крака. Можем ли да кажем кой върши по-добра работа – левият или десният? В духовното си развитие човекът достига нивото на физическото. Тогава и двете духовни практики имат целебна сила.

По какво се различават? Ако се пренебрегнат подробности като дрехи, ритуал, поза и се види същността, разликата е ясна. При молитвата човек се учи и се опитва да разговаря с Бог (Всевишния, Христос, космическия разум). А при медитация той се опитва и се учи да слуша какво му говори Бог (Всевишният, Буда, Христос). Ето това е разликата.

За да има максимална полза, човек трябва и да медитира, и да се моли. Медитацията чисти от отрицателна енергия и енергийно замърсяване. Тя въздейства цялостно на организма – на физическото и менталното тяло, на съзнанието, на биополето. Подсъзнанието е постоянно свързано с Висшия разум като при скачените съдове: един малък и друг, несравнимо по-голям. В живота логическият ум има ролята на кранче, което прекъсва тази връзка.

Leave a Reply

%d bloggers like this: