Press "Enter" to skip to content

На везните на Ин и Ян

Още в древността хората казвали, че всяка жена е магьосница, в добрия смисъл на думата

ин ян

Никой не се съмнява, че именно жената е пазителка на дома, от нея зависят щастието, благополучието и здравето на цялото семейство. И причината не е в магическите й способности и вълшебните еликсири, а в особеностите на женската енергетика, във вродената й способност да дарява радост и топлина. А нима това не е магия?

Дори и днес често се казва, че мъжете и жените са същества от различни планети. Ние се различаваме не само физиологически: различно възприемаме и обработваме информацията, различно реагираме на стреса и неприятностите, имаме напълно различни житейски задачи. Но дори и това не е най-главното. Жените изначално имат съвсем различна енергетика и начини за получаване на жизнена сила. Нашите предци смятали, че мъжете черпят сили от Космоса, а жените получават енергия от природата, от майката-земя. В момент на близост настъпва съединяване на енергиите, своето рода алхимическа сватба (сливане на стихиите), което всъщност осигурява хармонията и процъфтяването на рода.

Освен това именно близостта до природата позволява на жените да поддържат в дома си уюта и благополучието. Цялото всекидневие, .земните“ дела се изпълвате особен смисъл, тъй като жените влагат в тях своята енергия.

Някога се смятало за лош знак да се работи в лошо настроение, защото в такъв случай човек неволно излъчва негатив. Събирайки билки и плодове, приготвяйки храна, почиствайки дома, бродирайки предпазни знаци върху дрехите на децата и съпруга, жените се опитвали да мислят само за хубави неща – за любов и щастие, за здраве и благополучие, за мир в семейството и продължение на рода. През целия си живот жената поддържа връзка със стихията на Земята, зарежда се с позитивната й енергия и я предава на своите близки. В това е заключена и тайната на семейното щастие. Нищо сложно, нали?

Leave a Reply

%d bloggers like this: