Press "Enter" to skip to content

Парафинова терапия за трайна красота

Парафиновата терапия е идеална срещу дехидратирана, груба и напукана кожа

парафинова терапия Не се стряскайте, няма да се изгорите. Восъкът е с ниска топлопроводимост – разтопен на водна баня, покрива кожата, като не пропуска въздух, бавно, бавно на малки дози подава топлината, усилва лимфопотока и кръвоборащението.

За ръцете можете да си направите процедурата у дома. Козметичният парафин (от аптеката) се разтопява на водна баня в емайлирана ваничка, като се следи да не капне вода в него и да не кипне. Като махнете съда от котлона, тествайте топлината първо на китката. Добре е кожата предварително да е ексфолираната и подсушена. Топнете ръката (или крака) за 2-3 секунди и я извадете за 10 секунди. Движението се повтаря 7-8 пъти, докато ръката се покрие с дебел слой парафин. Увийте я с прозрачно фолио и върху него поставете затоплена хавлиена кърпа. За другата ръка ще ви трябва асистент. След 30 минути, когато парафинът стегне, се отлепва. Зачервяването, напукването и лющенето са изчезнали, кожата е напоена, мека и гладка, нокътната плочка е хидратирана. Процедурата се прави през две седмици.

Ако нямате ваничка, става и с широка четка. Парафинът бързо се нанася на равномерен слой с дебелина около 1 см. Отгоре се реди 5-слойна марля, пропита от восък. Завива се с фолио и затоплена хавлиена кърпа.

Може да си направите и процедура срещу целулит с парафин, обогатен с водорасли и морска кал. Терапията активира лимфния поток, изсмуква токсините от мастните депа. Бедрата и/или седалището се намазват с антицелулитен серум, нанася се парафин и всичко се увива с фолио. За да има ефект, са необходими 5-6 процедури.

Leave a Reply

%d bloggers like this: