Press "Enter" to skip to content

Пирамидите акумулират положителна енергия

От дълбините на времето египетските пирамиди са неми свидетели на човешката история

На другия край на света старинните пирамидални строежи на индианците не дават и до днес покой на учените.

Далечният изток и древните потънали градове също имат свои пирамиди. И всички те са с еднаква форма, независимо че са строени от различни народи с разнородни вярвания. Защо? Хората си задават този въпрос много отдавна.

Формата на пирамидалната структура е привличала човечеството във всички епохи. В нея предните ни виждали сакрален смисъл, приписвали й божествена сила и я използвали като средство за общуване с други светове. Мнозина я смятат за източник на космическа енергия, затова не е чудно, че има славата на талисман, който защитава от отрицателни въздействия и лекува ред болести, пише вестник „Всичко за семейството“.

Тези вярвания не са лишени от основание. Дори краткотрайно пребиваване в сграда с пирамидална форма се отразява благотворно на самочувствието. Езотериците казват, че в пирамидата протича процес на очистване на астралното тяло и неговото енергийно обновяване. Специалистите по фън-шуй твърдят, че и най-малката пирамидка от кристал е в състояние не само да акумулира положителна енергия в помещението, но и да я предава на хората.

Независимо дали е от кристал, дърво, камък, стъкло, картон или хартия, пирамидата може да служи като надеждно средство за предпазване от негативни влияния. За целта трябва да се постави така, че страните й да са ориентирани според четирите посоки на света. Радиусът на действие на талисмана зависи от размерите му и се простира от 50 см до около 3 м.

Вашата пирамидка може да е оцветена в различни цветове и те също имат значение за начина й на действие. Ако е безцветна – от стъкло, прозрачен кристал или пластмаса, тя подпомага благоприятното развитие на кариерата ви. Розовата ще ви носи любов, а синята ще ви дарява с мъдрост. Зелената привлича богатството, но също така подпомага и личностното израстване на човека, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: