Press "Enter" to skip to content

Повече усмивки, по-малко сълзи гонят отрицателната енергия и болестите

Загадъчната връзка между сърцето (по-точно перикардиума) и тройната горелка е предмет на хилядолетен дебат

емоции
Понеже тази връзка не е пряка, а става посредством съответните чи канали, китайските лечители още не са постигнали съгласие как да класифицират тази връзка.

Чи каналът на тройната горелка и този на перикардиума се намират в съвършена пространствена симетрия чрез „шарнирните“ връзки между ин и ян каналите. Какви ще са нашите комуникативни способности и как ще възприемаме и реагираме на света, зависи от качеството на тези шарнири. Те стоят насред пътя на потоците чи информация.

Човешките терзания разтърсват точно тези шарнири и ако ги избият, изпепеляват всичко по пътя си чак до сърцето, пише „Живот без рак“. Затова не е чудно, че хората, дето са склонни да се притесняват, имат слаб стомах и далак, разклатени сърца и немощни бъбреци. Всички тия органи и функции са под защитата на симетричните шарнири.

Освен това всяка емоционална буря разбърква посоките в трафика на чи. Да речем, попадате с колата си в задръстване и почвате да ругаете шофьорите пред вас, идиотските транспортни разпоредби на кметството, некадърниците на власт, скапаната държава и съдбата, която ви е заключила в плътен обръч от неподвижни коли точно когато бързате най-много. Те я чуят, я не гневните ви тиради. Но тялото ви ще се озове в окото на опустошителен вътрешен чи ураган, пише „Живот без здраве“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: