Press "Enter" to skip to content

Прочистване на организма според източната медицина

За хората, които живеят на Изток прочистването на организма е много важно

Но освен устата, синусите и червата, някои вътрешни органи също имат нужда от прочистване.

Прочистете белите дробове

Идеален ефект за отстраняване на слузестите натрупвания в белите дробове, но също така и в носоглътката и синусите, има хрянът. Рецептата е на народния лечител Петър Димков и гласи: към 150 г настърган хрян се добавя сокът от 2-3 изцедени лимона. Приема се по половин чаена лъжичка на гладно.

За процедурата учителят по йога Алексей Скворцов съветва от страниците на списание „За жената“ да се подготвите предварително с няколко дни разтоварваща диета без животински продукти и с вземане на топли вани. За самата процедура са ви нужни 150-300 мл зехтин и същото количество изцеден лимонов сок. Зехтинът се затопля до телесна температура. Към седем часа вечерта изпивате три супени лъжици зехтин, след това три супени лъжици лимон. И на интервал от 15 минути приемате това количество, докато изпиете всичко. През това време трябва да лежите, добре завити и с топла бутилка вода или грейка поставена върху черния дроб. Ефектът се проявява още след няколко часа. Захранването след прочистването е изключително важно и трябва да става постепенно. Първите дни след процедурата е добре да сте само на сурови зеленчуци.

Прочистване на бъбреци

За пречистването на бъбреците е необходимо цялостно пречистване на организма. Народната лечителка Лидия Ковачева подчертава, че най-добро пречистване на клетъчно ниво, което се отразява на целия организъм, може да се постигне единствено с лечебно гладуване.

За тези, които по медицински причини не им се препоръчва гладуване, може да се приложи здравословно хранене единствено с около килограм сурови плодове и зеленчуци на ден.

Д-р Михайлов пък препоръчва детоксикация със сокове. В продължение на три дни се приемат само прясно изцедени сокове. Сутрин на гладно се изпиват 100 мл вода с 1 с. л. английска сол. За деня трябва да се приемат около 2 литра сок от смесени 2-3 лимона, 4-6 грейпфрута, 4-6 портокала. Сокът се разрежда с 1,5-2 литра минерална вода. Не се позволява прием на друга храна, а при много силен глад – една ябълка или лъжичка мед. Tози режим благоприятства също изчистването на лимфата, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: