Press "Enter" to skip to content

Рейки помага на организма да се самоизлекува

Рейки е древен метод за лечение с ръце и космическа енергия (рей – универсална; ки, ци, чи – енергия)

рейки Лечителят е само неин проводник. Той я насочва към енергийните центрове по тялото и хармонизира преминаването й през енергийните меридиани. Така се облекчават болки. Ефектът е холистичен.

Рейки присъства в тибетски сутри, но методът е преоткрит през XIX в. от японеца д-р Микао Усуи, който го предава устно на свои ученици. По-късно някои от тях го популяризират по света.

Целебната енергия минава през всички, хора, но с различна сила. Всеки може да постави ръцете си върху друг човек и да лекува чрез предаване на енергия.

За тази способност говори и Учителя Дънов.

Рейки се отличава от другите методи по настройката, известна като посвещение. Преди и след нея курсистите минават кратко обучение и сеанси с рейки, за да усетят енергията. Посвещение се прави само от мастер, при което се активират и балансират всички чакри. В тялото се образува канал за навлизане и преминаване на по-голям поток енергия. В движение се правят корекции -ако някъде има нарушение в аурата или дисбаланс в енергийните центрове на ученика.

Сеансите подпомагат организма да се регулира и да си възвърне нормалното състояние. Човекът е електромагнитно същество и болестите са резултат на енергийни блокажи по тялото.

Leave a Reply

%d bloggers like this: