Press "Enter" to skip to content

Рецепта с бъз пази от настинка и грип

Черният бъз е храст или ниско дръвче, чийто цветове и плодчета са богати на вещества с мощна антиоксидантна активност -3,5 пъти по-висока от тази на витамин Е

черен бъз Билката пречиства тялото от токсините и стимулира производството на бели кръвни телца. Тя се препоръчва за укрепване на организма и подобряване на съпротивителните сили.

Проведените стотици лабораторни изследвания през последните десетилетия установиха, че екстрактът от черен бъз е натурално лечебно средство с антивирусни свойства и действа най-вече срещу различни видове грип. В рисковия период на годината може да го приемате профилактично. Има отличен ефект и при простудни заболявания, защото предизвиква изпотяване и сваля високата температура. Плод-четата на черния бъз, които са най-активната част на растението, действат антиканцерогенно, помагат ефективно в борбата срещу анемиите, повишават имунитета на организма. Още много и разнообразни са лечебните приложения на билката, между – които подобряване на сърдечната дейност, понижаване на кръвното налягане, възпаление на бъбреците и пикочния мехур.

Предлагаме ви рецепта за полезна и вкусна напитка, която пази от грип. 1 сл. сушен цвят от бъз варете 10 мин. в половин литър вода. След като изстине, прецедете и добавете 1-2 сл. мед. Съхранявайте в стъклен съд на хладно и тъмно място. Преди консумация леко затоплете. Ако преследвате оздравителен ефект, пийте по 100 мл сутрин на гладно.

Leave a Reply

%d bloggers like this: