Press "Enter" to skip to content

Сънищата предсказват болести

Отдавна е доказано, че сънищата са свързани с нашето подсъзнание

Една от неговите функции е постоянният контрол върху работата на вътрешните органи и системи в организма. В случай на нарушения в тях то се стреми да информира нашето съзнание чрез съдържанието на сънищата. Затова, ако обръщаме внимание на характера на сънищата, често те по-точно от всякакви изследавния ще ни предупредят за дадена патология, която едва се заражда в организма.

Болести на сърцето

Техните предвестници обикновено са емоционално наситени сънища, често страшни, което ни кара да се събуждаме посред нощ, облени в студена пот. Съдържанието на сънищата обикновено е свързано с главозамайващи преследвания, падания от голяма височина, невероятни скокове и практически винаги – с падане надолу. В такива сънища винаги присъства силна уплаха или страх от смъртта.

За хипертония предупреждават тревожните, накъсани сънища, в които човек се оказва в центъра на някаква катастрофа, земетресение, ураган, наводнение. Той може да падне в яма, в комин, под отломъци, да бъде нападнат от терористи. При това за нощните предвестници на хипертонията е характерно, че сънят често е съпроводен със свистящи звуци, от които заглъхват ушите.

За сънищата – предвестници на хипотонията, е характерна понижената енергетика, вялото развитие на събитията, бледият фон. А самите сънища често са накъсани. В тях спящият е обладан от чувство за безизходност, силен упадък на силите, когато му е трудно дори да помръдне, да повдигне някакъв товар или да изпълни някакво много необходимо действие – например да преплува река. Случва се сънуващият да започне да кърви, но да не може нищо да направи, за да спре кръвотечението. При това обикновено липсва страх, а само пълна апатия, равнодушие и нежелание да се съпротивлява.

За съдови заболявания свидетелстват и сънища, в които непоносимо ви сърбят ръцете, краката или цялото тяло. Човек може да се събуди, облян в студена пот, да усеща изтръпване на крайниците или „мравучкане“ по кожата, пише вестник „Феномен“

Leave a Reply

%d bloggers like this: