Press "Enter" to skip to content

С какви билки лекува китайската медицина артрози и артрити?

Остео-артрозата на коляното е смятана от мнозина за клинично заболяване

Една от нейните характеристики е постепенно влошаване на състоянието на коленете, което значително се отразява на качеството на живот на хората в средна възраст. Основните оплаквания на това заболяване включват артрит, болки, особено когато времето е студено, ограничена дейност, мускулна слабост, скованост и атрофия, деформация и загуба на устойчивост. Трябва да се изключи възможността от ревматичен артрит или увреждане на коляното, причинено от външно нараняване.

Точките на акупунктурата: Сиян, Цу-Сан Ли, Ян Линг Куан, Сю Хай, Ин Линг.

При артрози и артрити поразените стави могат да се лекуват и с помощта на компреси.

Чаша пресни плодове от морски зърнастец се намачкват
и получената маса се втрива в ставата. Можете да наложите сместа и като компрес. Резултатът настъпва бързо и болката отминава. Курсът на лечение е 2 – 3 седмици.

Смесете 100 г сок от алое, 200 г мед и 300 г водка. Получената смес кисне три денонощия на тъмно. Правят се компреси за през нощта. Курсът на лечение е 7 – 10 дни.

Чаша камфоров спирт и 3 сухи червени чушки (стрити) се смесват. Оставя се за 7 дни на тъмно място. Компресите се правят вечер или за през нощта за 4-6 часа в зависимост от тежестта на заболяването. Курсът на лечение е 7 – 10 дни.

При болки в ставите помагат пресни листа от хрян, ако се поставят към поразената става. Добре е да се пият отвари от листа от коприва, корени от репей, овесена слама, брезови пъпки, като се редуват на всеки два месеца. Едновременно могат да се пият по 2 -3 чашки чай от мента, душица, чубрица, жълт кантарион 4 – 5 пъти дневно.

Положителен ефект имат и компреси с мед.
Освен това не забравяйте и това, че храната ви трябва да съдържа много растителни влакна. Изключете от менюто си месните бульони и ограничете мазнините…

Leave a Reply

%d bloggers like this: