Press "Enter" to skip to content

Усъвършенствайте себе си и подобрете енергията Чи

Не позволявайте да мине нито ден без да направите нещо добро за себе си и за другите

енергия чи

Учете. Независимо дали ще е чужд език, нов спорт (добра идея са гмуркането, сърфинга или поне водната аеробика, язденето), творческо умение (рисуване, плетене, пеене, писане на стихове). Мозъкът ни има огромен капацитет, от който – поради мързел – използваме само няколко процента. Докато усвоявате нови умения, реално развивате личността си и си отваряте нови врати, понякога наглед нямащи нищо общо с това, което учите.

Дишайте. Много от нас нямат представа какви чудеса прави съзнателното снабдяване на тялото ни с кислород. Свикнете да дишате дълбоко, а не повърхностно, да „наблюдавате“ циркулацията на въздуха в дробовете си. Създайте си навика поне няколко пъти на ден да вдишвате и издишвате дълбоко, като през това време не мислите за нищо друго. Нека това бъде времето от деня, което е посветено само на вас, в което забравяте за проблемите и задачите.

Четете книги. Не се заблуждавайте, че нямате време за това. Дори само 10-15 минути дневно, прекарани в четене, са достатъчни, 3а да променят живота ви. А една книга седмично ще ви отвори очите за тотално нов свят, пише списание „За жената“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: