Press "Enter" to skip to content

Характерът на детето си личи по играчките, с които си играе

Кое момче не играе с колички?

С автомобилчета обикновено се забавляват малчуганите, които искат да приличат на възрастните. В представите на малкото дете силен е именно този, който управлява голяма кола. Играта не предоставя широк простор за фантазия и творчество. Смята се, че момчетата, които обичат да играят с коли, рядко стигат високи позиции в деловия свят, а изключенията само потвърждават правилото, пише вестник „Всичко за семейството“.

Ако стаята на вашия хлапак е пълна с плюшени крокодили, маймуни, китове и леопарди, това означава, че детето ви е много общително и има добри комуникативни умения. Най-често играчката бива „очовечавана“, като малкият стопанин я храни, приспива, забавлява, обучава. За него общуването и взаимоотношенията са по-важни, отколкото различните предмети и явления. Според психолозите меките играчки са изборът на бъдещите филолози, журналисти, работещите в социалната сфера.

Фигурките на динозаври и други праисторически животни палят въображението на любознателни и разсъдливи момчета с бърз ум. Обикновено интересът им не се ограничава само със самите играчки – децата започват да трупат знания, като гледат филми, четат
книги, изрязват или лепят изображения на изчезнали животни. Ако сте разпознали сина си, значи най-вероятно отглеждате бъдещ изследовател в естествените науки – химия, физика, биология.

Вашето момче обича да играе на кукли? Ако увлечението е временно, не обръщайте голямо внимание. В случай че става въпрос за траен интерес, най-общо съществуват две обяснения – детето расте в непълно семейство или не намира общ език с връстниците си. Желателно е да се консултирате с психолог, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: