Press "Enter" to skip to content

Хитрини на красивите японки за бляскава коса и трайна прическа

Всяка прическа стои красиво на здрава и бляскава коса

японка
Ако се боядисвате, я мийте с подхранващи шампоани за оцветена коса и правете редовно маски. Сухата и тънка коса трябва да се подхрани с ампули и овлажняващи маски.

С домашни балсами от натурални съставки косата ще стане разкошна, ако ги слагате редовно.

За светлите коси е настойка от 2 с.л. зелен чай и 1 л вряла вода. Когато се охлади, прецедете. След като измиете косата, я изплакнете с отварата и пуснете хладката вода. Същата работа върши сокът от един лимон в 1 л вода.

За брюнетки е запарка от 2 с.л. черен чай и 1 л вряла вода. Можете да добавите отвара от дъбова кора и глухарче, цветове лайка и 1 ч.л. лимонов сок.

Виненият оцет съдържа висока концентрация на аскорбинова киселина, фосфор, калций, желязо, калий и много витамини. Затова го използвайте за изплакване самостоятелно или в следната комбинация: кипнете шепа коприва, оставете да поизстите, прецедете и към 250 мл добавете 1 с.л. смляно на прах черно кафе, един жълтък, разбит в 3 с.л. винен оцет и 2-3 капки етерично масло (пачули, бадемово, прасковено). Изплакнете чистата коса.

Косата ще е лъскава, ако след всяко измиване я подсушавате не с хавлия, а с естествена коприна, пише вестник „Всичко за семейството“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: