Press "Enter" to skip to content

Хранене според зодията

Френският астролог Мишел дьо ла Капестал е убеден, че всеки човек трябва да избира храната си в зависимост от водещия елемент, под който се намира неговият зодиакален знак. Така той ще се засища по-бързо, а и ще запази здравето и добрата си линия.

Ето и на кои ястия трябва да наблягате в зависимост от елемента си.

Огън. Представителите на зодиите Овен, Лъв и Стрелец са доста лакоми. Порциите им обикновено са твърде големи, препълнени с разнообразни съставки. Месото неизменно присъства на трапезата им, обилно полято с качествено вино. Не обичат десертите. Овенът ще се чувства по-добре, ако гарнира ястията си с люти чушки и пикантни подправки. Лъвът би могъл по-често да хапва плодове и зеленчуци, а Стрелецът -млечни продукти и супи.

Земя. Родените под знаците Телец, Дева и Козирог не обръщат особено внимание на външния вид на ястията. Достатъчно им е да хапват хляб, сирене, пилешко месо, картофи, ориз и паста, за да са във форма. Любители са на виното и бирата, а от десертите би могъл да замени тортите и пастите с пресни плодове, Девата трябва да хапва повече ядки, за Козирога е препоръчително редовно да пие прясно изцедени сокове, тъй като често страда от недостиг на витамини.

Въздух. Близнаците, Везните и Водолеите са любители на екзотичната кухня. Колкото по-странно е едно ястие, толкова по-силно ги привлича. Същото се отнася и до алкохолните напитки. Невинаги обаче успяват да набавят нужните вещества на организма си. Близнаците би трябвало по-често да сервират месо, Везните понякога могат да си позволяват тестени и сладкарски изделия, а Водолеите – да се засищат с разнообразни супи.

Вода. Раците, Скорпионите и Рибите обожават рибата, морските дарове, както и пикантните ястия, приготвени по рецепти от различни краища на света. Предпочитат да не ядат нищо, отколкото да седнат пред недобре аранжирана порция. За да разнообразят менюто си, Раците биха могли да консумират и млечни продукти, Скорпионите – ориз и картофи, а Рибите – свинско месо.

Leave a Reply

%d bloggers like this: