Press "Enter" to skip to content

Янтрата на Кубера носи богатство и здраве

В Индия той е известен под имената Кубера и Вайшравана, в Тибет е Дзамбала и Намсарай, в Бурятия и Монголий – Намсре

Кубера

В началото Кубера бил хтоничен бог, свързан със земята, с нейните недра и планини. С времето образът му еволюирал и той станал бог на плодородието, а след това – на богатството и процъфтяването. Кубера е известен също и като бог на якшите (диви същества). Той винаги се споменава заедно с богинята на благосъстоянието Лакшми.

Най-благоприятно време за провеждане на скъпоценната практика на Кубера, насочена към разкриване на паричния поток, са 3-ият, 5-ият и 14-ият лунен ден.

ИСТОРИЯТА НА КУБЕРА

Той се родил в семейството на благочестив кшатрий, управляващ царство.

На 18 години решил да не наследява баща си, а да напусне дома, за да служи на Бога, и станал брахман. Заселил се в гората, изучавал Ведите и се молел. И постигнал такива успехи, че скоро започнали да го канят на жертвоприношения и щедро да го даряват. След като забогатял обаче, Кубера се преселил в разкошен дворец, станал егоист и забравил да помага на хората. Изведнъж болест приковала младото му тяло на легло и го обезобразила. Нищо не помагало – ни билки, ни молитви.

Когато Кубера се отчаял и решил да се прости с живота, му се явил бог Кришна и му казал: „Жаждата за благочестие и златото са несъвместими. Когато стана богат, ти забрави за Мене. Твой бог стана златото. Помисли над това“. Тогава Кубера дал цялото си богатство за изграждането на храм. С напредването на строителството болестта отстъпвала и в края на краищата си отишла, само обезобразеното тяло напомняло за нея.

Кубера отново се оттеглил в планината за молитва. След смъртта си той със сълзи на очи паднал в краката на Кришна. Кришна милостиво го изправил и казал: „Браво, ти осъзна и изкупи грешката си. Давам ти сана на бог на процъфтяването. Помагай на хората, но и ги възпитавай. Най-голямата сила твоите изпитания ще придобият в ерата на Кали, когато парите ще станат мерило за всичко. Оставям ти старото, обезобразено тяло, в което ти ще се показваш пред грешниците. Но ти подарявам и ново тяло, по-прекрасен от което съм само Аз самият. В него ти ще се появяваш на праведните и неизкушените от богатството хора“.

В течение на много години Кубера се отдавал на сурова аскеза. За награда Брахма му дарил безсмъртие, като го приравнил към останалите богове и го направил бог на богатството, покровител на скритите в земята съкровища и пазител на Севера. Освен това Брахма предал на Кубера остров Панка (Цейлон) за резиденция, подарил му и летяща колесница – вимана Пушпака. Впоследствие, когато Равана завладял Панка и изгонил от там Кубера, той пренесъл резиденцията си на север – в Хималаите, в областта Алакапура, близо до планината на Шива -Кайлас (от тук и връзката на северното направление и планетата Меркурий с Кубера).

ГЕОМЕТРИЯ НА ПАРИЧНИТЕ СФЕРИ

Пред вас е графичната схема на покровителя на всички земни богатства -божеството Кубера. Тази янтра благославя човека за богатство и процъфтяване, увеличаване на жизненото пространство и разкриване на нови източници на доходи. Но най-често янтрата помага в онези финансови дела, когато успехът на замисленото зависи изключително от късмета.

Можете да изрежете янтрата на Кубера и да я поставите в сейфа, в бюрото си или в плик – с една дума, там, където съхранявате парите. Преди обаче да я подхраните с енергията на парите, опитайте се да разберете същността й, да усетите вибрациите й, да се изпълните с нейната енергия.

1. Вземете вана и се настройте за позитивно възприемане на света.
2. Седнете на пода с лице на изток и запалете благовония.
3. Сложете пред себе си янтрата и изображението на божеството Кубера, а пред тях – цветя, плодове, портфейл.
4. Вземете малко вода и напръскайте с няколко капки янтрата и себе си.
5. Напълно се концентрирайте върху янтрата, като я повторите 21 пъти. Тя звучи така: „От Yakshy-aya Kuberya Vashravnaaya Dhanadhanyadu Padayeh Dhana-Dhanya Samreeddh-ng Me Dehu Dapaya Swaha“, което означава: „О, Кубера, господар на якшите, благослови ме с богатство и процъфтяване“.

Започнете да съзерцавате янтрата от периферията към центъра или от центъра към периферията – както ви е удобно. „Разтворете“ своето внимание в нея. Гледайте я, след това затворете очи и я възпроизведете в своето вътрешно пространство. Когато янтрата „се разсее“, отново отворете очи и медитирайте над нея. Продължете, докато не започнете да я виждате с вътрешния си взор все по-ясно и по-ясно.

Практиката се смята за завършена, ако присъства усещане за радост, сила, защитеност, вдъхновение. А ако след няколко визуализации можете във всеки един момент и при всякакви обсотятелства без усилия да възпроизведете янтрата на Кубера пред вътрешния си взор, значи сте успели да проникнете през паричния портал и ви очаква късмет и успех във финансовата сфера.

Leave a Reply

%d bloggers like this: