Press "Enter" to skip to content

Билкова профилактика при тромбофлебит

Колкото по-често прилагате профилактика, толкова по-мака е вероятността да се разболеете от тромбофлебит

tromboflebit Аспирин. Дори източната медицина препоръчва да приемате това лекарство за разреждане на кръвта и предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. В първия месец от лечението трябва да се пие не повече от 0,5 таблетка на ден. По-добре е да го приемате по следния начин: счукайте хапчето на прах и след това го изсипете в лъжица овесена каша. Така го изпийте, защото така е полезно за здравето (ефектът от това ще бъде по-добър и стената на стомаха по този начин е защитена). След това можете да се пие по четвъртина хапче. След 3 месеца лечение, трябва да си вземете почивка за 1 месец. Това лечение на бива да се прилага от бременни жени.

Естествен източник на аспирин е малината. Няколко супени лъжици сладко от малини през зимата и свежи малини през лятото са добра профилактика срещу тромбофлебит.

Друга рецепта за профиактика на тромбофлебита

200 грама лук, 100 г мед, чесън, 50 г лимонов сок се разбъркват. Филтрира се и се приема по една чаена лъжица по време на хранене, но не повече от три пъти на ден. Тази смес трябва да се съхранява в хладилник.

Разтвор на морска сол (около 1 супена лъжица сол на 1 литър вода). Натопете бинтове и направете превръзка на краката, но не стегната. Те трябва да се сменят поне по 2 – 3 пъти на ден.

Leave a Reply

%d bloggers like this: