Press "Enter" to skip to content

Зелен Дракон в дома носи сполука

Най-добре е разполагането на Зеления Дракон да стане рано сутринта – между 6 и 7.30 часа

Застанете приблизително в средата на вашето жилище, вземете туристически компас, отбележете посоката изток и отидете до най-отдалечената стена на дома – открийте най-източната точка на вашето жилище. Това е областта за разполагане на картинките на Покровителя на Изтока, Господаря на Живота, позволяващ да се развиваме и процъфтяваме – Зеления Дракон.

– Ако най-източната зона на дома се пада в банята или тоалетната, на прозорец или в отвора на вратата – изместете леко талисмана по посока юг (по часовниковата стрелка) до по-удобна точка.

– Ако точката на изтока се пада в кухнята допълнително сложете в помещението пищен жив бръшлян или друго обемно и едро здраво растение. То трябва да стои само в кухнята. Не са подходящи растения с остри листенца от типа на драцената или хлорофитума.

– Ако точката на изтока се е паднала в антрето, разположете там голямо огледало или голяма картина с пейзаж – с изобилие от светлина, зеленина, скали и вода.

Символите и практическите съвети на фън-шуй притежават т. нар. неутралност – те са съвместими с изображения, талисмани, обряди на всякакви религии, езотерични школи и култури и не пораждат конфликт, взаимодействайки само с базовите енергии на посоките на света.

Талисманите-изображения на фън-шуй могат да се разполагат на всяка височина, открито (във вид на картини на стената) или скрито – под тапетите, на задната стена на мебелите, под килима и т. н. Главното е картинката „да гледа“ към вътрешността на помещението.

Leave a Reply

%d bloggers like this: